Strana Úsvit sa zúčastní na komunálnych voľbách vo všetkých krajoch

03.10.2010 Humenné

Humenné 3. októbra (TASR) - Strana Úsvit sa zúčastní na tohtoročných komunálnych voľbách a svoje kandidačné listiny predloží vo všetkých krajoch Slovenska, konkrétne vo viac ako jednej tretine okresov.
TASR informoval predseda strany Ivan Hopta s tým, že najviac svojich kandidátov bude mať v Prešovskom, Banskobystrickom a Košickom kraji.
Vo väčšine prípadov strana Úsvit kandiduje ako samostatný politický subjekt. Najsilnejšiu kandidátku má v meste Humenné, kde postavila strana plný počet - 24 kandidátov na mestských poslancov, ktorú tvoria až na dve výnimky nečlenovia strany a je medzi nimi aj dlhoročný humenský mestský poslanec a predseda strany Úsvit Ivan Hopta, ale aj polovica žien.
\"V prípade úspechu chce strana obhajovať záujmy ľudí práce, o ktorých sa dnes v podstate nikto nestará. Chce bojovať aj proti rozkrádaniu mestského a obecného majetku, ktorý sa doslova často predáva sa zlomok skutočnej hodnoty a je proti privatizácii zvyškov mestských a obecných majetkov, \" uviedol predseda strany.
Strana Úsvit podľa jeho slov takisto zastáva názor, že Národná rada SR by mala ešte do komunálnych volieb prijať zákon, ktorý by obmedzil zotrvávanie vo funkcii primátorov a starostov obcí najviac na dve funkčné obdobia a zároveň by znížil platy starostom, ale najmä primátorom miest, ktoré sú mnohokrát väčšie ako platy ministrov.
 

Vyberte región